Bumperklever riskeert twee jaar voor schot op voorligger

N.D., een bumperklever die naar aanleiding van een geval van ernstige verkeersagressie in Kinrooi vanuit zijn voertuig een schot loste naar een 'vervelende' voorligger, riskeert een celstraf van twee jaar en een boete van 3000 euro.

Op 11 maart 2015 raakte de bestuurder danig geïrriteerd de bestuurder van het voertuig voor hem en reed heel dicht tegen hem aan. "Het was bijna zoals in een film," beschreef de advocaat van slachtoffer L.B. "Beklaagde was aan het bumperkleven. Mijn cliënt is dan even op zijn rem gaan staan om afstand te vragen. Daarna volgde een wilde cowboyrit door het centrum van Kinrooi, waarbij zelfs kinderen naast de weg in gevaar werden gebracht. Hij heeft ook het leven van mijn cliënt in gevaar gebracht door een schot af te vuren."

Kogel in koffer gevonden

L.B. zelf was erg onder de indruk dat zoiets banaals zo kon escaleren. "Toen we beiden aan een T-splitsing stilstonden heeft hij vanop de bestuurderszetel door het passagiersraam geschoten. Dit had verkeerd kunnen aflopen," vulde L.B. aan. De kogel perforeerde de carrosserie van zijn voertuig en werd nadien in de kofferbak teruggevonden. L.B. vorderde een morele schadevergoeding van 5.000 euro. Hij herkende de beklaagde N.D. tijdens een fotoconfrontatie maar de bumperklever ontkende dat hij het schot had gelost. Zijn advocaat vroeg de vrijspraak op basis van twijfel. N.D. moest zich ook verantwoorden voor cannabisgebruik en voor de verzameling niet-vergunde wapens die in zijn huis werden teruggevonden. De rechtbank beval bijkomend onderzoek om de kinderen die getuige waren van de wilde achtervolging te verhoren. Op 2 juni wordt de zaak verder behandeld. (VCT)