Kinderopvang Het Berenhof mag blijven

Er is een oplossing voor kinderopvang Het Berenhof in de wijk Don Bosco in Torhout. Ouders waren een petitie gestart om de opvang te behouden, nadat de school op dezelfde site vorig jaar was gesloten. Daardoor hing ook de toekomst van de kinderopvang aan een zijden draadje.

Het stadsbestuur diende een motie in bij het centraal bestuur van het Gemeenschapsonderwijs om de kinderopvang te behouden. "We hebben sindsdien veel overleg gehad", zegt schepen van Kinderopvang Rita Dewulf (CD&V).

"Tijdens de zomer is een verkoopsovereenkomst getekend voor de hele site. De koper verbindt zich er toe om binnen tien jaar vanaf het verlijden van de akte op het perceel een buitenschoolse kinderopvang en kinderdagverblijf uit te bouwen en uit te baten. Dat is belangrijk voor de wijk, waar kinderopvang noodzakelijk is. Andere opvanginitiatieven barsten uit hun voegen." De koper, Matthijs Devriese, wil op de site een zorgcampus, met ook een apotheek. Tijdens de bouwwerken kan de kinderopvang blijven functioneren op een achterliggend perceel. Daarna komt er een nieuwe opvang voor 27 kinderen en een buitenschoolse opvang voor 42 kinderen. Die zou begin 2018 in gebruik worden genomen. Het project omvat ook een aantal sociale appartementen en gezinswoningen. "Als stadsbestuur zijn we tevreden over de manier waarop we konden samenwerken met alle partners. Deze campus wordt een meerwaarde voor Don Bosco", zegt Dewulf. (BHT)

De kindjes en begeleiders van Het Berenhof.
Benny Proot De kindjes en begeleiders van Het Berenhof.