Kinderen vliegen letterlijk nieuw jaar in

Basisschool Atheneum Denderleeuw werd op de eerste schooldag even omgetoverd tot een luchthaven. Bij hun aankomst op school, mochten de kinderen hun boardingticket afhalen bij de stewards en stewardessen. "Op de boarding pass staat een land vermeld dat aangeeft tot welke klas ze behoren, net als de naam van de passagier (leerling)", legt directeur Sven Debruyn uit. "Met het ticket kan hij naar de juiste gate (rij) gaan op de tarmac (speelplaats). Uiteraard zijn de ouders daar niet toegelaten. Voor hen hebben we een koffiestand geopend zodat ze hun kinderen kunnen uitzwaaien. We vliegen er letterlijk in."

De kleuters op de hoofdschool en de wijkschool gingen van start met een ontbijt. De eerste schooldag was extra speciaal op basisschool Atheneum, want naast de vele nieuwe leerlingen gingen er ook acht nieuwe leerkrachten van start op de hoofdschool. Er zijn dit schooljaar 78 leerlingen meer dan vorig schooljaar. Meer leerlingen betekent ook meer leerkrachten. Zo werd een extra klas gecreeërd", legt de directeur uit.

"Bovendien zijn vorig schooljaar ook enkele leerkrachten gestopt, onder andere omdat ze een job dichter bij huis hadden gevonden. Gisteren (eergisteren, nvdr) heb ik nog onze laatste juf aangenomen, want er had op het laatste moment iemand afgezegd." (CVHN)

Deze leerling krijgt zijn boardingticket van de 'stewardess'.
Claudia Van den Houte Deze leerling krijgt zijn boardingticket van de 'stewardess'.