Exclusief voor abonnees

Heropeningsplan Horeca Vlaanderen overtuigt niet alle uitbaters: “Mag het alsjeblieft nog gezellig blijven?”

Gezellig was het zeker op de laatste avond voor de Gentse horeca, maar zich schikken naar het plan dat Horeca Vlaanderen voorlegde om opnieuw te openen zal niet makkelijk zijn.
Wannes Nimmegeers Gezellig was het zeker op de laatste avond voor de Gentse horeca, maar zich schikken naar het plan dat Horeca Vlaanderen voorlegde om opnieuw te openen zal niet makkelijk zijn.
Of het nu de bruine kroeg is in hartje Antwerpen, de brasserie in het rijke Sint-Martens-Latem of het populaire danscafé in Maasmechelen: elke horeca-uitbater rekent, plant én verbouwt om zo snel mogelijk - zéker niet vroeger dan 8 juni - te openen. Het plan dat Horeca Vlaanderen gisteren voorlegde, kan echter niet bij iedereen op goedkeuring rekenen. "Niet aan de toog hangen? Dan blijf ik beter dicht." En over één ding zijn ze het allemaal eens: als er amper 30 klanten toegelaten worden, heeft het géén zin. "Dan moet ik zelfs volk ontslaan."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • GERARD DE PELECIJN

  Als alles toe blijft waar moet men dan gaan, dus blijf maar gerust en gezellig in uw kot!

 • jean donny

  gezelliger is thuis en veel veiliger en goedkoper .En dan kan iedereen zich makkelijk aan de regels houden

 • Bart Timperman

  Gezelligheid zal m'n nergens vinden, in de winkels niet, in de horeca niet, aan het strand niet, en dit voor de rest van dit jaar al zeker nog. Als de horeca wilt overleven zal m'n op een andere manier de dingen moeten aanpakken

 • ronny meuris

  Ik verwacht veel privé feestjes.

 • maarten anthonis

  Op basis van 33 percent bezettingspercentage zie ik voor grotere zaken , zeker met een heel ruim terras alles nog redelijk komen , voor een kleine zaak zonder terras is dit gewoon verlieslatend , en welke klanten gaan we terugzien komen.