Kerstmis vieren met nachtwandeling op de Brechts Heide

Een sfeerbeeld uit de nachtmis van vorig jaar.
RV Een sfeerbeeld uit de nachtmis van vorig jaar.
Wie kerstmis op een originele manier wil inzetten, is op 24 december welkom aan de Steynhoeve in Schilde. Daar vertrekt dan een wandeling van ongeveer vijf kilometer over de Brechtse Heide. De avond wordt afgesloten met een nachtmis in een bedrijfshal.

De deelnemers dragen fakkels, olielampen of bokaaltjes met zand en een kaars erin mee. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Aangepaste kledij, stevige stapschoenen of laarzen zijn aangewezen. Het doel van de wandeling is het bijwonen van de sfeervolle middernachtmis om 24 uur in de goed verwarmde en versierde werkhuizen van de Firma Luyckx aan de Abdijlaan 33 te Brecht. De gebouwen zijn verlicht met een grote ster. Ook niet-wandelaars zijn van harte welkom.

De viering wordt voorgegaan door Guy Mennen en muzikaal opgeluisterd door het Leonarduskoor uit St. Lenaarts, het Amausa koor uit Wuustwezel, het Sint Pauluskoor uit Westmalle en het jongerenkoor Airetile van het Sint Jan Berchmanscollege uit Westmalle. Kinderen staan centraal. Ze vergezellen Maria, Jozef, een echt kindje, de herders en de priester naar het altaar en de stal waar de schapen en de ezel op hen wachten.

De omhaling in de kerk dient om een deel van de onkosten te dekken. Na de viering is er nog een gezellige, landelijke en gratis koffietafel. Meer info freddy.vanheusden@telenet.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.