Vrouw riskeert 12 maanden voor slagen aan moeder

Correctionele rechtbank Leuven
KAR Correctionele rechtbank Leuven
Een vrouw uit Keerbergen riskeert 12 maanden cel voor slagen aan haar moeder en diens buurvrouw. De rechter wil eerst duidelijkheid over een eerdere veroordeling van V.E. alvorens te oordelen. 

De situatie waarbij V.E. betrokken was, escaleerde na een restaurantbezoek in de zomer van 2018. V.E. zou haar moeder toen naar de keel hebben gegrepen. De buurvrouw die tussenkwam moest ook delen in de klappen. Er werd even gedacht aan collocatie van E. maar zover kwam het niet. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd en die liet E. vrij onder voorwaarden. Ze mocht in die periode geen alcohol meer nuttigen. E. verdedigde zich door te stellen dat het gedrag werd uitgelokt door haar moeder, die er een moeilijke relatie op na hield met een nieuwe partner. E. werd eerder al veroordeeld voor diefstal en bedreigingen. Haar advocaat wou de feiten niet minimaliseren, maar in een juiste context plaatsen. “Niemand heeft gezien dat de buurvrouw slaag kreeg.” De rechter stelde het vonnis uit om het Openbaar Ministerie toe te laten een probatieverslag van een eerdere veroordeling van de vrouw bij te brengen. E. werd voor de correctionele rechtbank in Mechelen op 9 maart 2017 nog veroordeeld. Ze kreeg toen een straf met probatie-uitstel gedurende drie jaar. De zaak gaat verder op 24 april 2020.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.