Leuvenaar, leugenaar of (géén van) beide?

“Nee, ik ben Leuvenaar noch leugenaar”, verzekert Keerbergs schepen Frank Van Nuffelen (N-VA). Dinsdagnacht verscheen die 'beschuldiging' immers op alle grote verkiezingsborden van de vijfde schepen. 
Een van de 'bewerkte' affiches van Van Nuffelen, hier in de Nieuwstraat, waar de omstreden proefopstelling met 'lege bloembakken' werd geplaatst.
Sven Ponsaerts Een van de 'bewerkte' affiches van Van Nuffelen, hier in de Nieuwstraat, waar de omstreden proefopstelling met 'lege bloembakken' werd geplaatst.

“De aantijging dat ik geen Keerbergenaar, maar Leuvenaar zou zijn, doet al langer de ronde. Onzin natuurlijk. Ik woon in de Kempervendreef. Mijn vrouw is van Leuven, maar zelf ben ik nooit verhuisd. In mei werd haar appartement daar verkocht, en momenteel bouwen we zelfs in Keerbergen, langs de Lievekenshoek", reageert Van Nuffelen. 

Hij denkt wel te weten vanuit welke  hoek de beschuldigingen komen. "Sommige mensen zijn al langer zwaar gefrustreerd, en nu is het ‘payback time’. Zo zorgden de snelheidsverlaging en proefopstelling die eind augustus in de Nieuwstraat werd geplaatst voor wel wat weerstand", zegt Van Nuffelen. "De ingrepen werpen echter hun vruchten af: waar er na de snelheidsverlaging van 70 naar 50 kilometer per uur in een week tijd nog meer dan honderd voertuigen tussen de 100 en 130 kilometer per uur werden geregistreerd, en er 670 wagens sneller dan 81 per uur reden, bedraagt de gemiddelde snelheid sinds de plaatsing van de proefopstelling met bloembakken er nog 52 kilometer per uur. Dat men met het bekladden van mijn verkiezingsaffiches de man, in plaats van de bal, speelt, is dan ook erg laag bij de grond”, besluit Van Nuffelen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.