BMW Cabrio boort zich in strijkatelier

BESTUURDER (63) WERD VERMOEDELIJK ONWEL GEEN ANDERE GEWONDEN

De BMW Cabrio doorde zich zonder remmen in het strijkatelier.
Sven Ponsaerts De BMW Cabrio doorde zich zonder remmen in het strijkatelier.
Een 63-jarige man heeft zich gistermiddag met zijn BMW Cabrio in de gevel van een strijkatelier langs de Tremelobaan in Keerbergen geboord. Vermoedelijk werd de man onwel. Op het moment van de feiten was er niemand aan het werk maar de schade is groot, ook de gasleiding werd geraakt. De woning moest gestut worden.

De 63-jarige BMW-rijder reed gistermiddag van Keerbergen naar Tremelo op de Tremelobaan. Aan de flauwe bocht ter hoogte van nummer 112 liep het fout. De bestuurder week van zijn rijbaan af, ging door een voortuin en reed zonder te remmen de gevel van het strijkatelier binnen. De cabriolet boorde zich tot aan de motorkap in de muur. "Het moet ongeveer half twee zijn geweest toen ik plots precies een ontploffing hoorde. Ik ben dan langs de voordeur naar buiten gegaan, maar zag niet meteen iets. Pas toen ik rond het huis liep, zag ik dat iemand zich in onze zijgevel had geboord", vertelt bewoner Gaston Van Calsteren (65), een brandweerman op rust.

Bewoner en brandweer op rust Gaston Van Calsteren toont de schade. De wagen boorde zich tot aan de motorkap in de gevel.
Kim Aerts Bewoner en brandweer op rust Gaston Van Calsteren toont de schade. De wagen boorde zich tot aan de motorkap in de gevel.

Enkel in voormiddag

"Op de plek van het ongeval is het strijkatelier van mijn vrouw, maar gelukkig werken zij in de zomer alleen maar in de voormiddag. Ik heb meteen de hulpdiensten verwittigd en heb de man proberen te bevrijden, maar ik kreeg de deur van de auto niet open. Ik ben wel meteen de gaskraan gaan dichtdraaien om erger te voorkomen", vertelt Gaston. De hulpdiensten kwamen ter plaatse om de man te bevrijden uit zijn benarde positie. Hij was heel de tijd buiten westen, maar eenmaal in de ziekenwagen toonde hij toch een beetje een teken van leven. "We vermoeden dat de man onwel is geworden. Hij had meerdere verwondingen over het hele lichaam, maar hij is niet met levensgevaar afgevoerd", weet korpschef Wim D'haese.

Kim Aerts

Verzekeringskwestie

Een extra materiaalwagen van de brandweer kwam ter plaatse om de woning te stutten. "Nu wordt het een verzekeringskwestie en zullen we moeten zien wat we met het strijkatelier gaan doen. Er zit natuurlijk ook veel kledij van klanten tussen de ravage. De zijgevel is gestut, maar onze woning is aan de andere kant. We kunnen dus gelukkig hier blijven wonen", besluit Gaston.