Afscheid van liedjesmaker Roland Verlooven (79)

Roland Verlooven.
Repro SPK Roland Verlooven.
In Tremelo wordt morgenavond afscheid genomen van Keerbergenaar Roland Verlooven. De liedjesschrijver en muziekproducent, die met zowat alle Vlaamse artiesten samenwerkte, overleed vorige week op 79-jarige leeftijd. Voor zijn afscheid worden dan ook heel wat bekende namen uit de Vlaamse showbizz verwacht.

Bij het grote publiek doet zijn naam niet meteen een belletje rinkelen, maar onder de Vlaamse (schlager)muzikanten is Roland Verlooven uit Keerbergen een begrip. 'Zeven anjers, zeven rozen', 'Als een leeuw in een kooi', en de 'Marie-Louise' van Bart Kaël, het zijn maar enkele hitnummers van zijn hand. De man die Willy Sommers ontdekte en mee groot maakte, werkte ook samen met onder meer Clouseau, Ingeborg, Stef Bos en Margriet Hermans. Verlooven is, onder de schuilnaam Armath, eveneens de bedenker van de voetbalhymne 'Olé, olé, olé, we are the champions', en had naast 'Diep' van Get Ready! ook een hand in wat misschien wel de grootste Vlaamse hit allertijden is: 'Anne' van Clouseau.

Alzheimer

Als producer werkte hij samen met topmuzikanten als Erik Melaerts, Jean Blaute en Jan Leyers, die nu nog vol lof over hem spreken. Hij producete platen van kleinkunstenaars Miek en Roel, en 'De zotte morgen' van Zjef van Uytsel. De Gentenaar stopte in 1989 na 35 jaar als liedjesschrijver en producent. Na jarenlang in Spanje te hebben gewoond, vestigde hij zich een tiental jaar geleden met echtgenote Martha in Keerbergen. Verlooven leed aan alzheimer en verbleef sinds enkele maanden in WZC Damiaan in Tremelo, waar hij woensdag overleed.


Zijn uitvaart vindt donderdag in beperkte kring plaats. Wie Verlooven een laatste groet wil brengen, kan dat woensdagavond tussen 19 en 20 uur in uitvaartcentrum Eraly in Tremelo. Naar verwachting zullen heel wat bekende namen uit de Vlaamse showbizz hun peetvader daar een laatste eer bewijzen. (SPK)