6 maand lang proefopstelling op kruispunt Schrieksebaan

Een proefopstelling zal de komende 6 maanden duidelijk moeten maken of er permanente verkeerslichten op het kruispunt van de Putsebaan met de Schrieksebaan moeten komen.
Foto Sven Ponsaerts Een proefopstelling zal de komende 6 maanden duidelijk moeten maken of er permanente verkeerslichten op het kruispunt van de Putsebaan met de Schrieksebaan moeten komen.
Keerbergen heeft woensdag verkeerslichten geplaatst op het kruispunt van de Schrieksebaan en de Putsebaan. Het gaat om een proefopstelling die een half jaar zal blijven staan.

"De discussie over de noodzaak om op dit kruispunt al dan niet verkeerslichten te plaatsen, sleept al vele jaren aan", zegt schepen van Openbare werken Marc Vangrunderbeeck (CD&V). "Met dit proefproject willen we de impact van een gestuurde verkeersregeling nagaan. Wellicht zijn verkeerslichten op het drukke punt gedurende 22 van de 24 uur overbodig, maar tijdens de ochtend- en avondspits kunnen ze wellicht wél telkens een uur lang erg nuttig zijn." Sinds het afsluiten van de 'bypass' van de Oude Putsebaan tussen beide grote invalswegen, is het dan ook vooral tijdens de spits aanschuiven van de Schrieksebaan naar de Putsebaan.


Om de daardoor ook belemmerde doorstroming vanuit de Molenstraat langs het stukje Schrieksebaan naar de Putsebaan te bevorderen, werden er op de Schrieksebaan twee lichten geplaatst. "Ook de bewoners van het Muizenveld kunnen voor een vlottere toegang naar de Putsebaan gebaat met de lichten gebaat zijn", meent Vangrunderbeeck.


"Los van de resultaten van het proefproject zullen we bij de heraanleg van de Putsebaan sowieso de bekabeling voor verkeerslichten laten aanbrengen. Als dan achteraf wordt beslist om de lichten te plaatsen, dient er toch niet meer te worden 'gebroken'." Op woensdag 22 februari vindt er in het gemeentehuis een infoavond over het proefproject voor de omwonenden plaats. Aanvang om 20 uur. (SPK)