Weer geen spoor van Marc

POLITIE ZOEKT IN NEDERLANDS KANAAL NAAR MAN UIT KASTERLEE

De politie van Eindhoven ging gisteren met een boot en sonarapparatuur op zoek naar Marc De Bonte op het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Best. Na een dag op het water was er van de kickbokser uit Kasterlee geen spoor. Marcs vrienden blijft geloven in een goede afloop. Ze verdelen flyers, hangen posters en stelden een mail op die ze massaal verspreidden op het internet.

Zowel familie als vrienden zitten met de handen in het haar. Marc verdween vrijdagavond spoorloos na een avondje stappen. Na vier dagen is er nog steeds geen teken van leven. "Er klopt iets niet. Marc is een doodbrave gast die leeft voor zijn sport. Hij zou niet zomaar verdwijnen", vertelt één van zijn beste vrienden uit Turnhout.

De hechte vriendengroep verdeelde maandag en dinsdag al massaal flyers in de omgeving van Turnhout en Best. Ook de mail die ze massaal verstuurden en waarin ze iedereen oproepen om mee te zoeken naar hun makker is een hulpkreet die meteen met de deur in huis valt. 'U wilt toch ook dat uw naaste familielid of vriend gevonden wordt', staat er in grote letters geschreven. De boodschap is duidelijk en ze laten niets aan het toeval over. Ze hopen dat het bericht massaal wordt gedeeld en blijkbaar zijn ze hierin al aardig gelukt.

Het echte onderzoek laat de familie over aan de politie. "We onderzoeken alle pistes en nemen contact op met de hele entourage van Marc, in de hoop dat er iets bruikbaar uit komt. We houden voorlopig nog met alles rekening", zegt Els Reijnders, woordvoerster van de politie Oost-Brabant.

Dinsdagvoormiddag startten speurders ook een zoekactie op het water dichtbij de Wilhelminakanaalstraat in Best. Hier is afgelopen zondag de auto van De Bonte gevonden na een tip van een getuige. Vanaf daar houdt elk spoor op. De politie zocht met een sonar en er stonden duikers paraat. Voorlopig leverde ook deze actie geen resultaat op.

Op tv

Het Nederlandse TV-programma 'Opsporing Verzocht' besteedde dinsdagavond aandacht aan de zoektocht naar kickbokser Marc De Bonte. Heeft u een tip of heeft u Marc gezien, neem dan contact op met de Nederlandse politie op 0800/6070.

Speurders gingen met een boot en een speurhond het water op.
rv / Bert Jansen Speurders gingen met een boot en een speurhond het water op.
Speurders maken een foto van een gevonden schoen.
rv / Bert Jansen Speurders maken een foto van een gevonden schoen.
Marc De Bonte in de armen van zijn vriendin Marly.
rv Marc De Bonte in de armen van zijn vriendin Marly.