Uitbaters Ark van Noë klaar om de deuren te openen: ‘Van zestig feesten naar nul, dat was een serieuze tik’

De drie uitbaters van Ark van Noë drijven met een vlot voor het witte strand bij de vijver.
Peter Vanderveken De drie uitbaters van Ark van Noë drijven met een vlot voor het witte strand bij de vijver.
“Eindelijk!”, dat woord kwam éénsluidend uit de monden van Nick Meylemans, Wout Janssen en Nick Smets toen de horeca in ons land groen licht kreeg om de deuren te openen. Vanaf woensdag 10 juni kan iedereen weer ten volle komen genieten op het domein van de Ark van Noë.

De drie Herenthoutse vrienden baten ondertussen al enkele jaren Ark van Noë in Lichtaart uit en bouwden de groene oase naast de Kleine Nete uit tot een veelzijdig domein waar iedereen zich thuis voelt. Het terras, de brasserie, de grote speeltuin, het zandstrand met bijhorende beachbar, kajakverhuur, de kinderboerderij en een grote feesttent zijn trekpleisters die jaar na jaar uitgebouwd werden.

Jardin d’Amis

De grote feesttent wordt in het voorjaar en de zomer verhuurd voor trouwfeesten, bedrijfsfeesten en communiefeesten. “Van de zestig feesten die vastlagen dit jaar blijft er niet ééntje over”, zegt Wout Janssen. “Dat was een serieuze tik die we moesten incasseren, maar we kijken hoopvol de zomer tegemoet. In de leegstaande feesttent naast de vijver willen we zo snel mogelijk een groot belevingsrestaurant onderbrengen onder de naam ‘Jardin d’Amis’. We zijn nog aan het onderhandelen dus hierover kunnen we momenteel niet veel kwijt, enkel dat dit een enorme troef zal worden voor Ark van Noë in 2020.”

Het stralende weer de voorbije maanden maakt het extra zuur, dit zijn normaal voor ons de échte topdagen

Nick Meylemans van Ark van Noë

Normaal zouden de poorten van het domein op zaterdag 14 maart geopend zijn, exact één dag nadat alle horeca in België de deuren moesten sluiten. Oorspronkelijk voor drie weken, ondertussen werden dat bijna drie maanden. “We zijn uiteindelijk enorm tevreden dat we komende woensdag terug mensen kunnen ontvangen op ons terras en in de speeltuin”, vertelt Nick Meylemans. “Het stralende zomerweer dat al de hele coronaperiode heerst, maakt het extra zuur. Zulke zomerse dagen zijn voor ons normaal topdagen met een vol terras, vele blije kinderen op de speeltuin en vele kajakkers die hun tocht op de Kleine Nete bij ons aanvatten. Dit laatste kan sinds kort ook weer. Ons terrein is gelukkig heel groot, waardoor we veel mensen kunnen ontvangen de komende maanden, met de bijhorende social distancing.”

Wout Janssen, Nick Meylemans en Nicks Smets zijn volop aan de slag om komende woensdag de deuren te openen.
Peter Vanderveken Wout Janssen, Nick Meylemans en Nicks Smets zijn volop aan de slag om komende woensdag de deuren te openen.

Nuttige tijdsbesteding

De verplichte sluitingstijd werd bij Ark van Noë nuttig besteed. “De vijver werd onder handen genomen en ondertussen kan je de bodem zelfs op de diepste plaatsen zien”, vertelt Nick Smets. “Het hele domein kreeg een flinke onderhoudsbeurt en de toiletten werden in een nieuw kleedje gestoken. De komende dagen alles nog netjes op zijn plaats zetten op ons terras met de nodige afstand tussen alle tafels, stoelen en banken, en we zijn klaar om er een hele zomer tegenaan te gaan!” 

Het domein van Ark van Noë in Lichtaart is vanaf woensdag 10 juni alle woensdagen en weekends open, om dan vanaf 27 juni de hele zomer lang zeven op zeven zijn poorten open te zwieren voor het publiek.