Nieuw hoekpand op Markt in Kasterlee: “Residentie zal mee het uitzicht van het marktplein bepalen”

Zo zal de nieuwe residentie eruitzien.
Fransen Bouwonderneming Zo zal de nieuwe residentie eruitzien.
Op de Markt in Kasterlee verschijnt binnenkort een nieuw appartementencomplex. “Deze residentie zal voor de komende decennia het volledige uitzicht bepalen van één van de vier zijdes van het marktplein”, klinkt het bij Bouwonderneming Fransen.

Het nieuwe gebouw komt op de hoek van de Retiesebaan en Binnenpad op de Markt in Kasterlee. “Na het verdwijnen van het bestaande oude gebouw, verschijnt hier een nieuwe residentie met een moderne, hedendaagse architectuur. Deze residentie zal voor de komende decennia het volledige uitzicht bepalen van één van de vier zijdes van het marktplein”, zegt Tom Fransen van Fransen Bouwonderneming.

De bouwonderneming koos voor niet toevallig voor een erg moderne architectuur voor de nieuwe residentie. “We weten dat het gemeentebestuur van Kasterlee in samenspraak met de bewoners bezig is met een ontwerp om de bestaande markt in de toekomst om te vormen tot een verkeersluw en groen dorpsplein”, vervolgt zaakvoerder Tom Fransen. “Vanuit onze bouwonderneming - met historische wortels in Kasterlee - willen we graag ons steentje bijdragen. We zijn ervan overtuigd dat ons project een mooie meerwaarde zal betekenen. De combinatie van de historische gebouwen – waaronder het gemeentehuis en de kerk – met onze toonaangevende hedendaagse architectuur, garandeert de juiste formule voor een prachtig dorp als Kasterlee.”

Het toekomstige hoekpand krijgt twee verdiepingen, aangevuld met een dakverdieping. “Op het gelijkvloers voorziet het project een winkelpand. Op de bovenverdiepingen komen er vier grote appartementen. De bewoners hebben een prachtig uitzicht over het marktplein.”

De nieuwe residentie komt in de plaats van dit hoekpand op de Markt.
Fransen Bouwonderneming De nieuwe residentie komt in de plaats van dit hoekpand op de Markt.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.