Nederlandse misdaadjournalist zoekt mee naar Marc De Bonte

De vader en de vriendin van de verdwenen kickbokser Marc De Bonte (26) uit Kasterlee hebben de bekende Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries onder de arm genomen om mee te zoeken naar Marc. De journalist maakte dit maandagavond bekend in het Nederlandse tv-programma RTL Boulevard.

Marc De Bonte is nu al anderhalve week spoorloos. Hij verdween toen hij onderweg was naar zijn vriendin in het Nederlandse Best, maar is daar nooit aangekomen. Volgens Peter R. de Vries gaat het om een onheilspellende verdwijning. "De vechtsportscene leunt vaak nauw aan bij de onderwereld. Toch zijn er geen aanwijzingen dat Marc op één of andere manier hierbij betrokken was. Dat de politie al snel een Team Grootschalige Opsporing inschakelde wijst er toch op dat er iets verdacht aan de hand is. Waarschijnlijk baseren de speurders zich op wat ze hebben aangetroffen in de achtergelaten auto van Marc."

De wagen is in Best teruggevonden, maar of Marc daar zelf naartoe is gereden, blijft een vraagteken. De journalist denkt dus eerder in de richting van een misdrijf en vindt zelfmoord eerder onwaarschijnlijk. "Marc zat nog vol toekomstplannen en sprak zelfs nog over wereldtitels."

Ondraaglijke onzekerheid

Marcs vriendin Marly leeft al die tijd al in een ondraaglijke onzekerheid. " De voorbije negen dagen waren de ergste uit mijn leven."

Ook vader Marc is de wanhoop nabij. "Elke keer als het avond wordt, kun je niet begrijpen dat hij weer niet gevonden is." (CVB)

Foto De La Cruz
Maria De La Cruz Foto De La Cruz
Peter R. de Vries.
ANP Kippa Peter R. de Vries.