Man probeerde slachtoffer burenruzie nog te helpen: “Hij was gruwelijk verwond”

De weg waar het slachtoffer gevonden werd. Buurman Jef was diegene die de gruwelijke vondst deed.
Jef Van Nooten De weg waar het slachtoffer gevonden werd. Buurman Jef was diegene die de gruwelijke vondst deed.
Een 74-jarige man uit Lichtaart (Kasterlee) is levensgevaarlijk gewond geraakt nadat iemand hem heeft aangevallen met een landhak (een soort schoffel, gebruikt om onkruid te verwijderen en grond om te woelen). De vermoedelijke dader van de moordpoging, de buurman van het slachtoffer, werd later dood aangetroffen in zijn woning. Verschillende bronnen melden dat er geen twijfel meer is dat de man zichzelf van het leven beroofde. 

De man werd woensdagnamiddag rond 13.45 uur door een buurman aangetroffen op een servitudeweg naast zijn woning. Het slachtoffer had een landhak in het hoofd. “De hulpdiensten brachten het slachtoffer in kritieke toestand naar het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout. Zijn toestand is nog steeds zeer ernstig”, vertelt een woordvoerder van het parket. Hij wordt in een coma gehouden.

“Ik was achteraan in de weide bezig met mijn paarden. Rond 12.30 uur ben ik gaan eten. Toen ik later terug in de weide kwam, hoorde ik het hondje van Francois blaffen. Ik ging wat dichterbij en zag hem op de grond liggen”, aldus buurman Jef. “Ik zag dat hij vol bloed hing. Toen ik naar hem toe ging, zag ik dat er een hak in de zijkant van zijn hoofd zat. Die zat zo diep en vast dat ik het er niet uit kreeg.”

“Francois lag met veel buren in de clinch. Ooit liep het ruiterpad over de servitudeweg, maar dat pad moest worden omgelegd omdat hij iedereen uitkafferde die er over kwam.”

Jef vond het slachtoffer van de burenruzie.
Jef Van Nooten Jef vond het slachtoffer van de burenruzie.

Burenruzie

Als verdachte voor de moordpoging kwam al snel de buurman van het slachtoffer in beeld. Volgens de wijkagent hadden de twee mannen al geruime tijd ruzie met elkaar. “Tijdens de daaropvolgende huiszoeking werd die buurman, een man van 57 jaar, dood aangetroffen. “Er zijn aanwijzingen dat de man zichzelf van het leven heeft beroofd, nadat hij zijn buurman had aangevallen”, aldus  de parketwoordvoerder.

“Er is een voorgeschiedenis van een twist tussen de twee alleenstaande mannen, waarbij ook een opsporingsonderzoek loopt. De wijkagent heeft recent bemiddeld tussen de twee mannen. De aanleiding zal ook verder onderzocht worden.”

De woning van het slachtoffer.
Jef Van Nooten De woning van het slachtoffer.

Onderzoeksrechter

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot moord op de 74-jarige man. De onderzoeksrechter, het parket, de wetsdokter en het labo zijn woensdagavond ter plaatse afgestapt.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en op zelfmoord1813.be.

De woning van de dader.
Jef Van Nooten De woning van de dader.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Jacobs

  Ivan,ik begrijp wat je wil zeggen, de kleintjes vreten mekaar op terwijl de rijken boven hun hoofd feestvieren, absoluut zo. Of ze wijzen naar de werklozen of de migranten, dat lukt ook altijd.Maar als u zegt dat 80% arm is in België en dag en nacht werkt, overdrijft u toch wel. Ga eens met mij mee naar Afrika, China of Indië. Dar zie je wat dat echt betekend, arm zijn en dag en nacht werken.

 • Erwin Vandriessche

  Eigenlijk gruwelijk, dat men voor zo banale dingen elkaar jarenlang te lijf gaat met dit als gevolg. En wat hebben ze gewonnen? En zo zijn er nog vele kruitvaten tussen buren. En men kan dan zeggen dat de overheid niet ingrijpt, doch het is aan de partijen zelf eraan te werken. En trouwens , wat gaat mij aan wat mijn buur met zijn tuin doet!

 • Jean Pollet

  oordeel niet als men de geschiedenis niet kent .sommige kunnen het bloed van onder de nagels halen. en de wijkagent zou alleen moeten vaststellen , als zij oordeelt kan het verkeert zitten ?

 • ivan aerts

  In België heb je 20% rijken en 80% gewoon tot arm. En die 80% loopt iedere minuut op de tippen van zijn tenen omdat er geen uitweg is. Mensen gaan dag en nacht werken om de rekeningen te betalen en sommige lukken daar niet in. Dan ga je nadenken en stoort u het minste wat een ander doet. Ik vrees dat er meer en meer banale feiten zo'n gevolgen gaan hebben....

 • willy van der Wijk

  Terwijl de natuur rondom zo mooi kan zijn , kan men mekaar niet gerust laten ?