Maak zelf eens vulkaanuitbarsting mee

BOBBEJAANLAND PAKT UIT MET MOUNT MARA, DE VERNIEUWDE VERSIE VAN REVOLUTION

Een beeld van wat de bezoekers te zien krijgen, een keer ze de bril hebben opgezet en in de virtuele wereld reizen.
kos Een beeld van wat de bezoekers te zien krijgen, een keer ze de bril hebben opgezet en in de virtuele wereld reizen.
Een vulkaanuitbarsting beleven? Dat kan je in Bobbejaanland. Het Plezantste Land heeft de attractie Mount Mara geopend, een virtual reality coaster. Van zodra je de speciale virtual realitybril opzet, verdwijnt de realiteit en begint het avontuur in een andere wereld.

De indoor rollercoaster Mount Mara neemt de bezoeker in de rol van geoloog mee tijdens een bloedstollend avontuur naar 'Khyonesië', in Zuid-Oost Azië. Boze geesten hebben er een enorme vulkaanuitbarsting op de mysterieuze berg Mount Mara veroorzaakt.


"Door het gebruik van virtual reality en de allernieuwste technieken komen de gevaren écht tot leven en stijgt de spanning tot een hoogtepunt. Een verrassende beleving in een van de populairste attracties van ons park", zegt pretparkdirecteur Roland Kleve.


De attractie is gerealiseerd in de bestaande rollercoaster Revolution. Die attractie bestaat al meer dan twintig jaar en is nu volledig opgefrist. Het spoor van de oude Revolution waarin de karretjes rijden, is niet aangepast, maar het gebruik van virtuele realiteit zorgt wel voor een totaal andere attractie. "Virtual reality wordt steeds populairder. We zijn enorm trots dat we in samenwerking met Samsung deze hoogtechnologische beleving aan onze bezoekers kunnen aanbieden", benadrukt directeur Roland Kleve.

De speciale bril.
Vanderveken De speciale bril.

Mooie landschappen

Alle bezoekers krijgen een Sam-sung GEAR VR bril op. Vanaf het moment dat je die bril opzet, begint het avontuur. "Plots zie je geen karretjes met bezoekers in meer voor je, maar zit je alleen in een quad in een totaal andere wereld. Links en rechts van je zie je mooie landschappen, zelfs als je naar boven kijkt, zie je een helderblauwe lucht met vogels. Supermooi gemaakt", reageert Lore Boeckx, die zaterdag bijna als eerste de attractie kon uittesten. "Je doorkruist de hele berg, stukken rots rollen je quad voorbij, je ontsnapt nipt aan vuur en zelfs aan apen die er rondlopen", beschrijft Lore de attractie. "De Revolution was al zeer leuk, maar deze attractie is echt nòg leuker. Ik vind Mount Mara echt een aanrader voor iedereen."

Bijna 1 miljoen

Mount Mara is goed voor een investering van bijna 1 miljoen euro en vind je naast The Forbidden Caves. Die attractie opende vorig jaar de deuren in themazone Adventure Valley.