Leerlingen spelen met wetenschap

Ingrid Vandenbergh samen met leerlingen van de 3master tijdens een proef.
Foto Maria De La Cruz Ingrid Vandenbergh samen met leerlingen van de 3master tijdens een proef.
Studenten van de Lerarenopleiding van Thomas More trokken met het project WiWeTer (Wie Weet Er) naar de basisschool van de 3master in Kasterlee. "Ook leerlingen van het buitengewoon onderwijs zijn enthousiast om als wetenschapper of technoloog aan de slag te gaan", motiveren de studenten.

WiWeTeR is een project van de Thomas More-hogeschool dat kinderen op een interactieve en uitdagende manier met wetenschap en techniek in contact brengt.

Experimenten

"WiWeTeR organiseert wetenschappelijke activiteiten voor leerlingen van het basisonderwijs en de eerste jaren van het secundair onderwijs. Onder leiding van vooral studenten van de Lerarenopleiding gaan leerlingen zelf aan de slag als een echte wetenschapper of technoloog en ze komen via experimenten heel wat te weten", zegt Erwin Van de Put van Thomas More. "Een WiWeTeR-sessie vertrekt altijd van vragen zoals: Wie weet er hoe je met een stofzuiger een projectiel afschiet? Wie weet er hoe je met een PET-fles een windmolen maakt? ... en zoekt samen met de leerlingen een antwoord."


Bij 3master namen een dertig leerlingen van tien tot twaalf jaar maandag deel aan het project. De leerlingen maakten onder meer vortex-kanonnen, bouwden bruggen en constructies om eieren te laten landen. (JVN)