Kinderen meteen dolenthousiast over nieuwe speeltuin Wondergarden in Bobbejaanland

Patrick Heremans met zijn dochters Jill (6) en Evy (11). De meisjes waren meteen weg van de nieuwe Wondergarden.
Maria de la Cruz Patrick Heremans met zijn dochters Jill (6) en Evy (11). De meisjes waren meteen weg van de nieuwe Wondergarden.
Zaterdag opende het plezantste land van Vlaanderen weer zijn deuren. Met de bouw van Wondergarden, een fonkelnieuwe speeltuin van 1,5 miljoen euro, keert Bobbejaanland terug naar ouderwets speelplezier. "We komen wel 30 keer per seizoen naar hier", aldus Patrick Heremans.

Dit jaar koos men in Bobbejaanland eens niet voor de zoveelste nieuwe adrenalinekick. Onder de naam Wondergarden bouwde men een 500 vierkante meter grote speeltuin te midden van het groen. Kinderen van 3 jaar kunnen er ravotten in de boomhut, slingeren langsheen het touwenparcours of balanceren op de evenwichtsbalk. Kostprijs van deze eigentijdse speeltuin: 1,5 miljoen euro.


Naast de speeltuin kunnen de ouders vanuit het nieuwe Lake House toezicht houden op hun kroost. The Lake House is een vernieuwd restaurant met groot terras dat uitkijkt over het water.

Medewerker Yannick Vermeeren: blij dat park opnieuw open is.
Maria de la Cruz Medewerker Yannick Vermeeren: blij dat park opnieuw open is.

Geen grote volkstoeloop

Het was dit weekend zeker niet aanschuiven aan de kassa, maar commercieel directeur Peggy Verelst maakt zich geen zorgen.


"Uit ervaring weten we dat het openingsweekend niet echt een volkstoeloop is. Het is in feite een aanloop naar de paasvakantie, die traditioneel wel drukker is. Dit weekend zijn het vooral de 'big fans', die vol ongeduld zaten te wachten op de opening, net als de mensen die hun abonnementen zo snel mogelijk in orde willen maken."

30 keer per jaar

De aanwezige kinderen waren alvast dolenthousiast over de nieuwe speeltuin 'Wondergarden'. Patrick Heremans uit Herselt was er zaterdag met zijn dochtertje Jill (6) en haar vriendin Evy (11). "We hebben een abonnement en komen wel bijna 30 keer per jaar naar hier schat ik. De kinderen vinden het hier een paradijs. Op deze nieuwe speeltuin hebben ze zich kunnen uitleven en goed geravot." (CVB)