Kinderen helpen met knuffelbeer Louis

“De naam UnIKiki heeft voor mij een speciale betekenis”

Katrien Van Gorp in haar praktijk samen met knuffelbeer Louis.
Vanderveken Katrien Van Gorp in haar praktijk samen met knuffelbeer Louis.

Katrien Van Gorp (27) is sinds enkele weken aan de slag als kinder- en jongerencoach. Een relatief onbekende job in België, maar wel al bekend in Nederland. Als coach helpt ze kinderen die het eventjes moeilijk hebben.

Een kind dat slecht slaapt, vaak verdrietig is of gespest wordt op school, al deze kinderen wil Katrien helpen in haar praktijk in haar ouderlijk huis. Katrien heeft een opleiding als opvoedster genoten waarna ze veel ervaring opdeed met het werken met kinderen met autisme. Om als kindercoach aan de slag te gaan, volgde ze een opleiding bij vzw Vrolijk Stekje in Dessel. Hier leerde ze verschillende technieken om met de problemen van deze kinderen om te gaan. 

Katrien gaat in haar sessies creatief te werk. “Kinderen kunnen vaak moeilijk over gevoelens praten, dat is al moeilijk voor volwassenen. Door tekeningen komen er vaak heel veel gevoelens van kinderen naar boven” zegt Katrien. Na elke sessie bespreekt ze ook met het kind wat er wel en niet aan de ouders verteld zal worden. Wat het kind niet wil vertellen, zal Katrien ook niet vertellen maar elke sessie moet er wel iets aan mama en papa verteld worden. Ook werkt ze samen met de ouders, want van hen kom je vaak ook veel te weten. De meeste ouders weten wel dat er iets aan de hand is met hun kind, maar ze vinden niet de juiste oorzaak. Graag wil ze kinderen met allerhande problemen helpen met haar coaching maar door haar ervaring in het verleden gaat haar hart uit naar het helpen van kinderen met autisme. Omdat de broers en zussen van kinderen met autisme vaak over het hoofd gezien worden, zal zij binnenkort ook een workshop organiseren waarbij ze in kleine groepjes aandacht zal besteden aan hoe kinderen kunnen omgaat met hun broer of zus met autisme. “Vaak vragen kinderen met autisme net iets meer aandacht, waardoor hun broertjes of zusjes wat op de achtergrond terecht komen. Ik wil ze bijbrengen hoe ze hier best mee omgaan”, zegt Katrien. 

UnIKiki

Ook achter de naam UnIKiki zit voor Katrien een heel speciale betekenis. In de naam staat het woord ‘ik’ centraal, alle aandacht gaat naar het kind. De Un vooraan staat voor uniek, omdat elk kind uniek is. Katrien haar kleine zusje noemde haar vroeger Kiki, vandaar de naam UnIKiki. De afbeelding van de uil staat voor een herinnering die ze heeft aan haar oma.

Van haar beste vriendin kreeg Katrien een grote knuffelbeer, die ze Louis noemde. “Ik hoop dat Louis mij gaat helpen om de kinderen meer te laten vertellen. Het is voor hen veel gemakkelijker om tegen knuffelbeer Louis te vertellen dan tegen volwassenen”, zegt Katrien. Katrien haar praktijk bevindt zich op de Tielensteenweg in Lichtaart. Je kan UnIKiki bereiken op het nummer 0474/76.67.69.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.