Familie en vrienden blijven zoeken naar Marc De Bonte

Marc De Bonte (26), wereldkampioen kickboksen uit Kasterlee, is nog spoorloos. Zowel politie, familie als vrienden gingen al op zoek in nabijgelegen bossen, maar zonder resultaat. Zijn auto is gevonden in de Wilhelminakanaalstraat in Best. De politie overweegt de inzet van duikers.

Marc is vermist sinds vrijdagavond nadat hij een vriend bezocht in Turnhout en van daaruit naar het Nederlandse Best reed naar zijn vriendin Marly De Laat. Officieel woont de jongeman nog bij zijn ouders in Kasterlee, maar meestal verblijft hij bij Marly. "Mijn dochter is er kapot van. Er gaat van alles door ons hoofd, maar speculeren heeft geen zin", vertelt Marcs schoonvader René De Laat. "We gingen al met familie en vrienden op zoek, maar we hebben geen idee van waar we moeten zoeken. De politie gebruikte speurhonden, maar ook die vonden geen spoor. Marcs wagen is gevonden in een doodlopende straat in Batadorp bij Best, totaal onlogisch."

Volgens René is een wanhoopsdaad geen piste. "Marc is een positieve en energieke jongen die het leven met beide armen aannam." Vriendinnen van Marly verspreidden in de wijde omgeving al flyers. En Marcs goede vriend Jeroen Swaanen van de firma Imex Cars looft op internet 2.500 euro uit voor de tip die kan leiden naar Marc. Omdat de zwarte Renault Clio van Marc is gevonden vlak bij het Wilhelminakanaal denkt de politie er aan met duikers op zoek te gaan. (CVB)