Faillissement betekent einde voor parenclub Max Follies: “Als publiek niet wil komen, houdt het op”

Sammy Van den Bergh vroeg het faillissement van Max Follies aan.
Jef Van Nooten Sammy Van den Bergh vroeg het faillissement van Max Follies aan.
De rechtbank van koophandel heeft dinsdagochtend de vennootschap achter parenclub Max Folies in Lichtaart (Kasterlee) failliet verklaard. De uitbaters hadden de swingersclub pas een dik jaar geleden overgenomen.

Sammy Van den Berg (40) en Laila Verlooy (43) raakten bekend als uitbaters van café De Lindekens in Bouwel (Grobbendonk), maar namen in september 2018 swingersclub Max Folies aan de Vosberg in Lichtaart (Kasterlee) over. Twee maanden geleden hebben ze die eerste verjaardag nog gevierd. Ze kondigden toen zelfs verbouwingen aan begin 2020 om de parenclub in een nieuw kleedje te steken. Maar zover komt het dus niet. De ondernemingsrechtbank heeft de cv Samla dinsdagochtend failliet verklaard nadat de zaakvoerders zelf de boeken hadden neergelegd. 

Toekomst

“Na vele slapeloze nachten hebben wij een drastische beslissing genomen met Max Follies. Enkele weken terug kondigden wij nog aan dat er een toekomst lag voor Max Follies en zouden wij gaan verbouwen met enkele nieuwe partners. Na veel overleg is er dan toch beslist om dit niet te laten doorgaan”, communiceren Sammy en Laila via hun website. 

“Het doek valt dus definitief over de Club Max Follies. Het is met pijn in ons hart dat we na een jaar intensief werken aan de opbouw van de club nu uiteindelijk de deuren moeten sluiten. We kunnen heel veel organiseren, maar als het publiek niet wil komen, houdt het op een bepaald moment op. Wij hadden het ook graag anders gezien want Max Follies lag ons echt na aan het hart.”

Meester Patrick De Ferm is aangesteld als curator voor het faillissement.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • David Burbrook

    Het echte geld/inkomen voor zulk een club komt van de singles (mannen) en niet van de koppels die meer drank en eten verbruiken dan dat ze uitgeven. Als men dan die single mannen te kennen geeft dat het kijken en afblijven is, dan blijven die natuurlijk weg.