"Alsjeblief, geef ons een teken van leven"

WERELDKAMPIOEN KICKBOKSEN VERMIST SINDS VRIJDAGAVOND

Marc De Bonte (26) werd laatst gezien op ANPR-camerabeelden rond 23.15 uur, terwijl hij Turnhout verliet.
Foto Dirk Van Gorp Marc De Bonte (26) werd laatst gezien op ANPR-camerabeelden rond 23.15 uur, terwijl hij Turnhout verliet.
"Alsjeblieft, geef ons een signaal van leven", smeekt de familie van kickbokser Marc De Bonte (26). De wereldkampioen uit Kasterlee is sinds vrijdagavond vermist, nadat hij voor het laatst werd gezien bij een vriend in Turnhout. Sindsdien heeft hij niks meer van zich laten horen.

De vriendin, familie en vrienden van Marc hielden afgelopen weekend in samenwerking met de politie verschillende zoekacties - waaronder zondag ook een met helikopter - om de jonge kickbokster terug te vinden. Zijn auto werd gisteren in de late namiddag teruggevonden in het Nederlandse Best, waar hij vrijdagavond naartoe zou gaan.


Maar van Marc zelf is nog geen spoor. "Onbegrijpelijk is het", zegt een geëmotioneerde Rene De Laat, de vader van Marcs vriendin Marly De Laat, in naam van de hele familie. "We weten écht niet waar Marc momenteel zou kunnen zijn en dat maakt ons doodsbang. Normaal laat Marc àltijd iets weten aan mijn dochter of aan zijn ouders. Dat hij nu al sinds vrijdagavond helemaal niks van zich laat horen, is abnormaal en totaal niet van zijn gewoonte", gaat Marcs schoonvader verder. "Heeft Marc misschien een ongeval gehad, is hij ergens op een verkeerde plaats met verkeerde mensen terechtgekomen? Speculeren haalt eigenlijk niks uit. We hopen gewoon dat de politie snel een aanwijzing vindt en Marc levend terugkomt."


De professionele kickbokser is wereldbekend in het bokswereldje. Op 6-jarige leeftijd begon hij te trainen in een club in Turnhout, nadien in Kasterlee en sinds tien jaar krijgt hij privéles van de Nederlander Ludo Kaethoven in Bladel. Hij zorgde er mee voor dat Marc op 21 juni 2014 op 24-jarige leeftijd wereldkampioen werd in het Amerikaanse Denver. Geen enkele Belg deed hem dat ooit voor. Bovendien is Marc de jongste wereldkampioen kickboksen ooit. Momenteel was Marc zich volop aan het voorbereiden om de wereldtitel opnieuw te bemachtigen.


Vrijdagavond was hij nog bij zijn trainer in Bladel geweest, voor een feestje van de sportschool. Tegen hem vertelde Marc dat hij vooraleer hij naar zijn vriendin in het Nederlandse Best - hij woont nog officieel bij zijn ouders in Kasterlee, maar woont praktisch zo goed als volledig in bij zijn vriendin - zou rijden, nog even zou langsgaan bij een vriend in Turnhout. Daar is hij nog effectief aangekomen en even gebleven. Volgens die vriend gedroeg Marc zich normaal en opgewekt, zoals anders. Rond 23.15 uur is de auto van Marc nog gesignaleerd op de camerabeelden van de ANPR-camera's van de lokale politie Turnhout. Op dat moment verliet hij de zone Turnhout en ontbreekt nadien elk spoor van hem.

Oproep

Zijn familie doet een emotionele oproep. "Marc, moest je dit horen of kunnen zien, neem dan alsjeblieft contact met ons op. Geef ons een signaal dat je nog leeft", snikt zijn schoonvader. Dat Marc met opzet zou verdwijnen, kan volgens de familie absoluut niet. "Integendeel, Marc is een super gelukkige jongeman. Hij is volop aan het trainen voor het wereldkampioenschap kickboksen, dat volgende maand plaatsvindt in China. Zo'n gedreven iemand die zo professioneel met zijn sport bezig is, heb ik nog nooit gezien. Kickboksen is Marcs leven. Bovendien studeert hij ook nog lichamelijke opvoeding en voedingskunde aan de hogeschool om professionele begeleiding op maat te kunnen geven als personal trainer", zegt schoonvader Rene.

Tips

Wie een tip heeft of Marc gezien heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de Nederlandse politie, die het onderzoek voert. Marc is 1 m 80, heeft donkerblond-bruin haar, blauwe ogen, heeft een gespierd lichaam en draagt een grijze trui, jeansbroek en zwarte jas. Hij verplaatst zich in een zwarte Renault Clio met Belgische nummerplaat: 1-ANL-604. Reageren kan op het gratis nummer 0800-6070.

Nieuws voor HLN.be? Mail je tekst, foto of video naar 3535@hln.be of SMS naar 3535.