Verzorgend personeel De Boomgaard op ronde met de tablet

Een nieuwe stap voor het personeel van het rusthuis.
iStock Een nieuwe stap voor het personeel van het rusthuis.
Het verzorgend personeel van woonzorgcentrum De Boomgaard in Lembeke zal binnenkort gebruik maken van tablets en een nieuw softwarepakket voor gezondheidszorg.

Gedaan met papieren medische dossiers meesleuren. De verzorgenden van het rusthuis gaan binnenkort met een tablet op ronde. “De ‘CareConnect’-software kan op mobiele toestellen gebruikt worden via een wifi-verbinding”, zegt schepen Inge De Gussem van het Kartel. “Zorgverleners zullen meteen gegevens kunnen raadplegen, data kunnen ingeven en foto’s van dossiers kunnen opladen. De software is bovendien gekoppeld aan de bestaande software in het woonzorgcentrum, zodat bijvoorbeeld ook medicatie meteen online kan besteld worden. Voor het gebruik van deze nieuwe software voorzien we acht tablets, zodat de zorgverleners sneller en efficiënter te werk kunnen gaan tijdens hun dagelijkse rondes.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.