OCMW en gemeente tegen 2016 samen op het Plein

Kaprijke wil alle OCMW-diensten tegen de eerste helft van 2016 naar het Plein verhuizen, zodat gemeente en OCMW samen onder één dak zitten.

Om OCMW en gemeentediensten samen te krijgen, moet er verbouwd worden. "De dienstverlening zal gehuisvest worden in een vernieuwd gebouwencomplex in Kaprijke", zegt burgemeester Filip Gijssels (Samen). "Dat gebouw zal bestaan uit de huidige bibliotheek op Plein 24 en het huidige administratief centrum van Veld 1. De ligging aan het Plein is ideaal als ontvangstlocatie voor de bezoekers. We kiezen ervoor om het onthaal en de frontoffice van gemeente en OCMW uit te bouwen aan het Plein 24. De ondersteunende diensten of backoffice en het management blijven in het huidig administratief centrum Veld 1. Beide gebouwen worden wel met elkaar verbonden", zegt burgemeester Gijssels.


De tandem OCMW en gemeente wil zich profileren als één slagkrachtig bestuur met een integrale en inclusieve dienstverlening. De bibliotheek verhuist naar het huidige OCMW-gebouw op het dorpsplein van Lembeke, dat omgebouwd zal worden tot een informatiecentrum. De digitale bib blijft aanwezig op het Plein in Kaprijke, want de bezoekers zullen er de catalogus kunnen raadplegen om boeken te bestellen en er wordt onderzocht of de boeken ook daar kunnen opgehaald worden. (JSA)