Kaprijke wil werk maken van nieuw jeugdhuis

Een archiefbeeld uit 2015 toen enkele bestuursleden toen al hun jeugdhuis wilden redden.
Michel Moens Een archiefbeeld uit 2015 toen enkele bestuursleden toen al hun jeugdhuis wilden redden.
De nieuwe bestuursploeg van Kaprijke wil werk maken van een nieuw jeugdhuis voor de tieners van 16 jaar en ouder in de gemeente.

Kaprijke heeft jarenlang jeugdhuis Straatje Zonder Einde gehad in de Voorstraat in Lembeke, maar zowat drie jaar geleden kwam er een einde aan de werking, en sindsdien heeft Kaprijke geen jeugdhuis meer. “Uit de enquête onder de bevolking blijkt dat er toch veel voorstanders zijn van een jeugdhuis in eigen dorp”, zegt burgemeester Pieter Claeys van het Kartel. “We hebben daarom een zoektocht opgestart. Samen met het oude bestuur van Straatje Zonder Einde willen we kijken of er jongeren te vinden zijn die hun schouders onder een nieuw jeugdhuis willen zetten. De verschillende mogelijkheden worden onderzocht. We denken er eventueel ook aan om eerst een soort pop-up te openen, om te zien hoe sterk de nood aan een jeugdhuis wel leeft. Achter de schermen wordt al volop aan het project gewerkt”, zegt de burgemeester.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Natascha Vinck

    Zal tijd worden want idd onze jeugd kon nergens meer terecht