Bevoegdheden nieuwe ploeg verdeeld: deze zware portefeuille neemt jonge burgemeester op zich

Het toekomstige schepencollege van Kaprijke.
Facebook Het toekomstige schepencollege van Kaprijke.
De kogel is door de kerk: het toekomstig schepencollege van Kaprijke heeft de bevoegdheden verdeeld. De portefeuille van nieuwe burgervader Pieter Claeys is daarbij niet min.

Het kartel van CD&V, N-VA, Groen en Onafhankelijken neemt het vanaf 1 januari over van het kartel Samen. De nieuwe burgemeester Pieter Claeys krijgt een zware portefeuille met de bevoegdheden Algemene Coördinatie, Financiën, Burgerzaken, Personeel, Veiligheid, Brandweer, PR, Duurzaamheid en Intergemeentelijke Samenwerking.

Schepen Yves De Baets krijgt de bevoegdheden Sport, Landbouw, Onderwijs, Kerkfabrieken, en ook Evenementen en Plechtigheden. Hendrik Van De Veere wordt de schepen voor Openbare Werken, Mobiliteit en Verkeer, Infrastructuur, ICT, Woonbeleid en Ruimtelijke Ordening.

Frederik Versluys wordt schepen van Jeugd, Cultuur en Toerisme, Afval, Waterlopen, Dierenwelzijn, Patrimonium en Erfgoed, Milieu en Natuur, en ook Begraafplaatsen.

Inge De Gussem tenslotte krijgt Sociale Zaken, Armoedebestrijding, Lokaal Gezondheidsbeleid, Senioren, Ontwikkelingssamenwerking, Kinderopvang en Bibliotheken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.