Bardelaeremuseum stapt in 'Wiki Loves Art'

In het Bardelaeremuseum in Lembeke zijn meer dan 20.000 stukken van 105 oude beroepen te fotograferen.
Foto JSA In het Bardelaeremuseum in Lembeke zijn meer dan 20.000 stukken van 105 oude beroepen te fotograferen.
Het Bardelaeremuseum in Lembeke stapt in het project 'Wiki Loves Art'. Bedoeling is dat (amateur)fotografen de collectie fotograferen, de foto's op Wikipedia zetten en het erfgoed zo wereldwijd maken.

Na de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, nodigt 'Wiki Loves Art' nu ook in België alle kunstliefhebbers en fotografen uit om foto's te maken van voorwerpen in verschillende musea. In het Meetjesland neemt het Bardelaeremuseum deel.


"De foto's zullen beschikbaar zijn onder een vrije licentie en worden opgeladen in Wikimedia Commons, Wikipedia's grootste online opslagplaats van vrije mediabestanden", zegt Lize De Docker van Comeet. "Zo krijgt het Belgisch cultureel erfgoed een grotere online aanwezigheid. Een jury zal alle deelnemende foto's beoordelen en de beste tien uitkiezen. De makers van deze foto's ontvangen een prijs." Het Bardelaeremuseum in Lembeke heeft meer dan 20.000 collectiestukken, die samen 105 oude beroepen uitbeelden. In juli en augustus kunnen kunstliefhebbers en fotografen, zowel amateurs als professionals, foto's komen maken.


Het museum is open op zon- en feestdagen van 14 tot 18 uur. Info vind je via de website www.wiki-loves-art.be. (JSA)