Woonplaats bekende tandarts ruimt plaats voor appartementen

Burgemeester Dirk Van Mechelen mocht de afbraak starten.
Alfons Schryvers Burgemeester Dirk Van Mechelen mocht de afbraak starten.
Op het terrein aan de Dorpsstraat en de Christiaan Pallemansstraat, in het centrum van Kapellen, is de bouw van een nieuw woonproject gestart. Vijf panden werden gesloopt voor dertien appartementen en twee winkels. Tandarts Bob Adriaenssens heeft lang op die plek gewoond.

Het project wordt ontwikkeld door Jan, zoon van tandarts Bob Adriaenssens, die er zelf geboren is. Zijn vader had er in de jaren 60 zijn eerste praktijk en was een van de weinige tandartsen in Kapellen. "Mijn geboortehuis afbreken doet wel iets, maar je kan de vooruitgang niet tegenhouden" zegt Jan Adriaenssens.


Het project wordt uitgevoerd door JURA Projects. Vandaag bouwt Jan er samen met zijn zoon, verantwoordelijk voor de projectontwikkeling, eigenlijk een project van drie generaties. In totaal komen er dertien appartementen met een oppervlakte van 83 tot 120 vierkante meter.

Klaar medio 2020

De ondergrondse parkeergarage heeft een en- en uitrit langs de Christiaan Pallemansstraat. De symbolische afbraak van de bestaande panden werd gegeven door burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld). "Het project past perfect in onze visie om de dorpskern te vernieuwen."


Het project is klaar medio 2020. (FSE)