Wijk Haezeldonck heeft er een kunstwerk bij

Buurtbewoners bij het standbeeld ‘Stoelendans’.
Alfons Schryvers Buurtbewoners bij het standbeeld ‘Stoelendans’.
De Kapelse woonwijk Haezeldonck in Hoogboom heeft een wijkcomité dat al 40 jaar bestaat. Sinds het 20-jarig bestaan organiseert dit comité om de 5 jaar een beeldententoonstelling in de voortuinen van de woningen.

Deze beelden worden zelf door de bewoners gecreëerd onder een bepaald thema. Dat waren Artia (1999), Haezelkraker (2004), Vogelschrik (2009) en Velodroom in 2014. Telkens werd ook een kunstwerk geplaatst op het ‘Petuniaplein’ die daar nog steeds te bewonderen zijn. Naar aanleiding van de 40ste verjaardag wordt opnieuw een tentoonstelling georganiseerd met als thema ‘Stoelendans’. Hiervoor werd een nieuw kunstwerk gemaakt door wijkbewoner Jef Clonen. Het ontwerp was van wijkbewoner François Van Hoovels. Zij kozen voor twee stoelen die als het ware met elkaar aan het dansen zijn. Dit kunstwerk is de voorbode van de definitieve tentoonstelling voor de periode van 3 augustus tot en met 29 september. Dan kunnen bezoekers aan de wijk kennis maken met andere kunstwerken die wijkbewoners in hun voortuin plaatsen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.