Vlaams Belang zorgt voor controverse met Facebookpost over Sinterklaas

Om deze Facebookpost gaat het.
RV Om deze Facebookpost gaat het.
Het Vlaams Belang Kapellen postte gisteren een, ondertussen al verwijderd, bericht op hun Facebookpagina dat het voor moslims onrein is om Sinterklaas te vieren. Het bericht zorgde voor heel wat negatieve reacties. Als staving van zijn bewering verwijst plaatselijk voorzitter Chris Marynissen naar de Nederlandse website "kunst-en-cultuur.infonu.nl".

In de bewusteFacebookpost is een foto te zien van een moslimmama, op bezoek bij de Sint met haar twee kindjes. Daarboven staat de tekst: 'Wanneer er iets te krijgen valt, gooien ze al hun principes en geloofsregels overboord.' Via een mededeling reageert de Kapelse partijvoorzitter op de controverse. "Met stijgende verbazing lees ik de berichtgeving over een Sinterklaaspost die wij op onze Facebookpagina hebben gepost. Plots zie je dan allemaal mensen fulmineren van wie je dat soort verontwaardigde reacties nooit hoort wanneer wij weer eens aankaarten dat er hier alweer een of andere sinistere islamprediker moslimbreinen komt vergiftigen en jonge moslims komt opzetten tegen onze vrije samenleving. Interessante discrepantie."


Op de website waarnaar de Kapelse Vlaams Belangvoorzitter verwijst staat onder meer dat "Evenals het vieren van andere niet islamitische feestdagen, is het vieren van Sinterklaas verboden (haram)". Voor het Vlaams Belang Kapellen komt het niet vieren van Sinterklaas dus niet alleen door het feit dat ze het niet gewend zijn vanuit hun cultuur, maar wordt het ook verboden vanuit hun religie. "Zonder enige kennis van de regels die moslims dienen te volgen bij katholieke feestdagen, worden wij, volledig ten onrechte, afgeschilderd als racisten", besluit de voorzitter. Voordat het bericht werd verwijderd, kreeg het meer dan 900 likes met verschillende aanvullingen als "probeer ze maar eens van die gratis snoepjes af te houden". (FSE)