Veiliger fietsen in Sint-Dionysiusstraat

RV
Uit tellingen blijkt dat in de Sint-Dionysiusstraat in Putte-Kapellen 1 op 3 weggebruikers fietsers zijn, vooral bij het begin en het einde van de school.

Geregeld moeten die fietsers hun weg zoeken tussen al dan niet foutief geparkeerde, en rijdende voertuigen. Daarom is de gemeente Kapellen genoodzaakt om de verkeerssituatie er aan te passen. In de Sint-Dionysiusstraat wordt, tussen de Oosthoevestraat en de Leopold Scheiperslaan, een stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd langs de pare kant. Parkeren langs de onpare huisnummers blijft toegelaten. Ook komt er eenrichtingsverkeer tussen de Leopold Scheiperslaan en de Oosthoevestraat, met als toegelaten rijrichting naar de Oosthoevestraat. Deze maatregelen starten in de herfstvakantie in een proefopstelling. Na de krokusvakantie in 2020 worden de verkeersmaatregelen geëvalueerd en indien nodig aangepast.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.