Toneelkring Putte-Ertbrand is begonnen aan nieuw seizoen

De cast is meer dan tevreden over de eerste voorstelling
Alfons Schryvers De cast is meer dan tevreden over de eerste voorstelling
Met de eerste voorstelling van  ‘Als dat maar goed komt’ heeft de Toneelkring Putte-Ertbrand zaterdag 11 januari het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen. In totaal staat er nog 11 voorstellingen op het programma. Zoals al jaren gebruikelijk gaat een deel van de opbrengst naar goede doelen.

Januari en februari zijn voor de Toneelkring Putte-Ertbrand de drukste maanden van het jaar. Voor het nieuwe theaterseizoen werd gekozen voor het blijspel “Als dat maar goed komt” van Ivo Maes in een regie van Lieve Van Aelst, al vele jaren de vaste huisregisseur. De voorstelling staat garant voor een avondje pretentieloze humor waarbij de lachspieren niet worden gespaard. De cast bestaat uit Joël Cobbaut, Natasja De Beukelaer, Marc Kuypers, Saroya Moes, Nathalie Pauwels, Jussi Pohl, Dirk Trio en Virginia Van Lierde.

In het stuk staat Leon centraal. Hij vertikt het al heel zijn leven mee te helpen in ’t huishouden. Magda, zijn vrouw, is meid voor alle werk. Totdat ze op een dag een reis wint. Anny, de bemoeizieke buurvrouw, overhaalt haar te vertrekken. Leon en zijn zoon, Jaak, al even onbeholpen als zijn vader, vallen van de ene miserie in de andere. Als Julleke Verstrepen, Leons vriend-duivenmelker, dan nog met verkeerd uitdraaiende tips voor de dag komt, is de chaos compleet. Ten einde raad besluiten ze in het geheim een tijdelijke huishoudhulp te nemen. Maar Anny zou Anny niet zijn als ze daar niet achter kwam. Het nieuws bereikt Magda’s vakantieoord en onverwacht staat ze terug thuis, op een cruciaal moment. 

Speeldata zijn vrijdag 7, 21 en 28 februari om 20 uur. Zaterdag, 18 januari en 1, 8 en 29 februari om 20 uur. Zondag 26 januari en 2, 9 en 23 februari om 14 uur. De algemene inkom is 7 euro en hiervan gaat een gedeelte naar het goede doel. Kaarten kosten 7 euro en kunnen telefonisch gereserveerd worden via 0477/99.36.40. Alle voorstellingen hebben plaats in het Gildenhuis, Partizanenstraat 1, te Putte-Kapellen.