Schepencollege wil aanpassingen planning De Lijn

Schepencollege wil aanpassingen planning De Lijn.
RV Schepencollege wil aanpassingen planning De Lijn.
Het Kapelse schepencollege heeft een aantal voorstellen tot wijziging van De Lijn besproken en opmerkingen geformuleerd. Met de bedoeling om lege bussen te vermijden en de financiële middelen op een efficiëntere manier in te zetten, wil de vervoersmaatschappij enkele ingrijpende wijzigingen doorvoeren inzake dienstverlening. Een belangrijk onderdeel van dat plan is dat reizigers gemakkelijker kunnen overstappen van het ene vervoersmiddel op het andere. Kapellen vormt een belangrijk vervoersknooppunt met trein, busroutes, en fietsmogelijkheden. 

Kapellen wil met lijn 1776 de sneldienst vanuit Putte behouden. De halte Moretuslei is de overstaphalte Nederland-België. Voor lijn 1770/1780 vraagt het college aandacht voor de bediening van Berendrecht/Zandvliet met een bus die elk half uur rijdt. Lijn 1780 wil het college volledig behouden via Hoevenen, en niet langs Putte, zodat Hoevenen een rechtstreekse verbinding heeft met Klina Brasschaat. Voor lijn 1650 vraagt het college opnieuw een verbinding tot in Putte-Kapellen. Dat is nuttig voor de scholen in Merksem en het ZNA Jan Palfijn. 

Tot slot wil het college een nieuwe busroute tussen Stabroek/Putte/Kalmthout via de Klinkaardstraat. Momenteel rijden daar alleen schoolbussen. 

Er werd ook aandacht gevraagd aan de overstapbaarheid tussen bus en trein in Kapellen-centrum en de mogelijkheden om busvervoer te creëren naar de KMO-zone Bosduin. Het is nu aan De Lijn om te reageren op de opmerkingen van het Kapelse schepencollege.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lieve De Donder

    Vind het heel goed een verbinding van Putte naar Merksem, moet niet alle bussen zijn maar enkele daags is prima