Open Vld verdeelt bevoegdheden onder schepenen

Kapelse schepenen kennen hun bevoegdheden
RV Kapelse schepenen kennen hun bevoegdheden

Open Vld, die bij de verkiezingen 15 op 29 zetels binnenrijfde, heeft de bestuursbevoegdheden verdeeld over 5 schepenen. Met coalitiepartner N-VA werd afgesproken dat zij de schepen bevoegd voor sociale zaken, wonen, armoede, emancipatiebeleid en werk zal leveren. Die post gaat naar Valerie Van Peel.

Door hun persoonlijk resultaat bij de stembusslag, en hun opgedane ervaring, vaardigt Open Vld naar het nieuwe college dezelfde personen af als in de huidige legislatuur. Dirk van Mechelen zal als burgemeester ook de gemeenteraden voorzitten en onder meer bevoegd blijven voor politie en brandweer. 

Luc Janssens wordt 1ste schepen en voorgedragen als voorzitter van het Autonoom Gemeentelijk Bedrijf. Hij behoudt zijn vorige bevoegdheden financiën en begroting, personeel, HR-beleid, onderwijs, rechtszaken, verzekeringen, administratieve vereenvoudiging en informatica waaraan ook toerisme wordt toegevoegd. Koen Helsen zal in de toekomst de bevoegdheid van ruimtelijke ordening op zich nemen en blijft bevoegd voor onder meer sport, verkeersveiligheid, mobiliteit, publieke ruimte, patrimonium en intercommunales

Frederic van Haaren zal de bevoegdheid openbare werken overnemen van Koen Helsen en naast zijn bestaande bevoegdheden milieu, groenvoorziening, begraafplaatsen en energie ook bevoegd worden voor dierenwelzijn. An Stokmans breidt haar bestaande bevoegdheden cultuur, jeugd, gezin, feestelijkheden en plechtigheden uit met middenstand. Ria Janssens – Van Oncen tot slot zal naast onder meer senioren, volksgezondheid, muziek en woord, ontwikkelingssamenwerking ook bevoegde worden voor markten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Diane Bernaerts

    "sociale zaken, wonen, armoede" voor Valerie Van Peel (N-VA). Dat zal dan eerder "armoedebevordering" worden. :( En waarom moest de bekwame Luc Devriese zijn schepenpost afstaan aan hààr?