Open Vld laat N-VA niet vallen ondanks absolute meerderheid

Burgemeester Dirk Van Mechelen.
Alfons Schryvers Burgemeester Dirk Van Mechelen.

Ondanks een absolute meerderheid van 15 zetels op 29 verlengt de Kapelse Open Vld haar huidige coalitie met de N-VA. Deze laatste moet wel een schepenzetel inleveren. Alle huidige Open Vld-schepenen blijven op post.


Met de bouw van een nieuw gemeentelijk administratief centrum, een feestzaal, een dienstencentrum, sociale woongelegenheden en serviceflats staat er de komende jaren in Kapellen nog heel wat in de steigers. "De aanzet hiervoor is pas gegeven en om dat allemaal probleemloos af te werken, is onze absolute meerderheid te klein. We hebben de voorbije zes jaar goed bestuurd met N-VA en daarom hebben we met hen een vernieuwde coalitie ondertekend", zegt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld).

23 zetels op 29

De coalitie heeft een meerderheid van 23 zetels op 29. Voor de Open Vld blijven de schepenen Luc Janssens, Koen Helsen, An Stokmans, Ria Van Oncen en Frederic van Haaren op post met hun huidige bevoegdheden. Voor de N-VA blijft Valerie Van Peel de enige schepen met als bevoegdheid sociale zaken. Schepen Luc De Vriese wordt gemeenteraadslid. Zijn bevoegdheden ruimtelijke ordening, lokale economie en werk worden verdeeld onder de Open Vld-schepenen. (FSE)