Mim en Bert vieren zestigste huwelijksverjaardag

Mim Van Oirschot (82) en Bert Voorbraak (86) hebben hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd.
Alfons Schryvers Mim Van Oirschot (82) en Bert Voorbraak (86) hebben hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd.
Met een verzorgde receptie voor vrienden en kennissen hebben Mim Van Oirschot (82) en Bert Voorbraak (86) hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd.

Er zijn weinig mensen in Putte-Kapellen en verre omstreken die Mim Van Oirschot niet kennen. Ze is nog altijd actief in het verenigingsleven en stond 28 jaar achter de tapkast in het Hollands Hof aan de Ertbrandstraat op de Belgisch-Nederlandse grens. Mim is geboren aan de Heuvels in Stabroek. Als tiener verhuisde ze met haar ouders naar Putte-Kapellen recht tegenover de Oude Galgenstraat. Haar vader was diamantslijper waardoor ze in contact kwam met rijke mensen voor wie ze later aan de slag ging. Haar tante stond achter de tapkast van het Hollands Hof en Mim ging daar geregeld een handje toesteken. Het was daar dat ze haar toekomstige man Bert Voorbraak (86) leerde kennen en in 1959 gaven ze elkaar hun ja-woord.

Pas in 1969 kon Mim haar man overtuigen om het Hollands Hof over te nemen. Toen Bert met pensioen ging, werd het café, na een periode van 28 jaar onafgebroken voor haar klanten te hebben gezorgd overgegeven. In 1998 verhuisde het koppel naar de Plantinlaan in Stabroek en sedert enkele jaren wonen ze nu in het centrum van Kapellen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.