Lucien en Maria vieren briljanten huwelijksverjaardag

Lucien en Maria vierden hun briljanten huwelijksverjaardag.
Alfons Schryvers Lucien en Maria vierden hun briljanten huwelijksverjaardag.

In Kapellen zijn Lucien Peeters (87) en zijn echtgenote Maria Kloeck (87) ontvangen op het gemeentehuis. Het koppel vierde hun 65ste huwelijksverjaardag. Lucien werd geboren in Kapellen en Maria in buurgemeente Stabroek. Ze leerden elkaar, via een vriendin van Maria, kennen en de vonk sprong over op een feestje in Stabroek. Louis heeft heel zijn leven gewerkt in de petrochemie in de Antwerpse haven en Maria kwam aan de kost al arbeidster. Het koppel kreeg drie kinderen die op hun beurt zorgden voor vijf kleinkinderen. 

Lucien was een echte sportman. Hij speelde voetbal en reed wielerwedstrijden bij de junioren. Fietsen bleef jarenlang zijn hobby met bijna dagelijkse toertjes van om en bij de 80 km. Beiden wonen al 61 jaar in Kapellen maar brengen ook veel tijd door in het tweede verblijf in Wuustwezel. Het recept om lang getrouwd te blijven, is volgens Lucien heel simpel. “Elkaar graag zien, verstaan en elkaar geregeld gelijk geven.” Tijdens de ontvangst op het gemeentehuis kreeg het koppel bloemen en een oorkonde vanwege het koningshuis.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rose marie Hubrouck

    Een mooi koppel, zeer geliefd, een dikke proficiat.