Kunstplatform Kappa brengt project Fort E

Het fort Ertbrand is de locatie voor Fort-E.
Alfons Schryvers Het fort Ertbrand is de locatie voor Fort-E.
Meer dan een jaar geleden lanceerde het Kunstplatform Kappa het kunstenevenement Fort E. Een jaar later is alles rond en plaatsen 30 kunstenaars, geïnspireerd door Benjamin Verdonck, hun kunstwerken in het fort van Ertbrand aan de Oude Galgenstraat in Putte-Kapellen.

De E van Fort E staat voor ecologie, environment en energie. Het kunstenevenement probeert hiermee een artistieke reflectie te zijn over de toekomst van onze aardbol en over hoe wij omgaan met de omgeving, natuur en milieu. Benjamin Verdonck, de internationaal gewaardeerde theatermaker en beeldende kunstenaar, inspireerde de kunstenaars in het artistiek proces. 30 kunstenaars exposeren volgens hun eigen visie nieuw artistiek werk: installaties, beelden, keramisch werk, foto’s, schilder- en tekenwerk. In totaal zijn er meer dan 60 kunstwerken te bekijken. Naast het beeldend werk brengen ook 3 kunstenaars acts en verhalen.

“Het fort van Ertbrand is met zijn donkere en half lichte ruimtes naast de oprukkende natuur een ongelooflijk sterk decor. In zijn ruwheid, verval en natuurlijke ontwikkeling is het fort de ideale locatie voor dit kunstenevenement en was een extra-uitdaging voor de kunstenaars om hun werk te tonen”, zegt André De Nys van Kappa.

Zaklamp meebrengen

Het project loopt van vrijdag 6 tot zondag 22 september telkens op vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur. De toegang kost 2 euro en een zaklamp meebrengen is aan te raden. Er zijn ook geleide wandelingen op zaterdag 7, 14 en 21 september om 14.30 uur en zondag 8, 15 en 22 september eveneens om 14.30 uur. Het project van Kunstplatform Kappa heeft plaats in samenwerking met Natuurpunt en de gemeente Kapellen. Bijkomende info via www:kappakunstplatform.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.