Kunstencentrum ruilt kapelletje voor drie (grote) kerken

Aftrap op 2 februari met concert in ‘t Kerkske

Vorig jaar was KAS nog tevreden dat ze de kapel van de Heuvels mochten behouden als uitvalsbasis.
Alfons Schryvers Vorig jaar was KAS nog tevreden dat ze de kapel van de Heuvels mochten behouden als uitvalsbasis.
Het Kunstencentrum Attenhoven Stichting (KAS) verlaat het kleine kapelletje van de Heuvels op de grens van Stabroek en Kapellen en geeft voortaan concerten in ’t Kerkske, de Sint-Jacobuskerk en de Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangenkerk in de wijk Kapellen-Zilverenhoek.

Het Kunstencentrum ontstond eind 2012 met als trekkers een aantal enthousiastelingen met enige ervaring in de culturele sector. Hoofddoel was een werking te creëren die aandacht heeft voor nieuwe vormen van kunstcreatie en cultuurbeleving. 

Het KAS-programma geeft dan ook de voorkeur aan jonge kunstenaars en aan vernieuwende groepen en gezelschappen. Alles begon in het oude kerkje Attenhoven in Hoevenen maar dat moest, na een veiligheidskeuring, verlaten worden. 

Na onderhandelingen met het Stabroekse parochieteam organiseerde KAS dan vanuit de kapel van de Heuvels opnieuw tal van concerten en tentoonstellingen. De kapel werd vorig jaar echter verkocht en kwam in handen van Erik Verschooren, zaakvoerder van de bvba Picotec en overbuur van de kapel. Het kwam wel tot een overeenkomst met deze eigenaar, zodat KAS de kapel mocht blijven gebruiken als thuisbasis.

Verhuis naar kerken

De vaste kern van KAS wordt stilaan echter een dagje ouder. Omdat ze zorgen voor zowel tentoonstellingen als concerten moet de kapel telkens helemaal heringericht worden en dat begon zwaar te wegen. Bovendien kon er in de kapel slechts een beperkt publiek genieten van de evenementen. 

Na enkele gesprekken met de gemeente Kapellen kwam er een akkoord uit de bus dat KAS voor haar programmatie een beroep kunnen doen op drie grote kerken in Kapellen. Vanaf dit jaar is dat zaal ’t Kerkske aan de Kapelsestraat 182 in Kapellen, de monumentale Sint-Jacobuskerk, Kerkstraat 4 in het centrum van Kapellen en de Zilverenhoekkerk, aan Zilverenhoekstraat 1, in de wijk Kapellen-Zilverenhoek. 

Zaal ‘t Kerkske is omgevormd tot theaterzaal met een vaste tribune en plaats voor 124 personen. Bovendien beschikt de zaal over een vaste licht- en geluidsinstallatie, en een beamer. 

Hier brengt KAS op zaterdag 2 februari haar eerste voorstellingen. Om 14.30 uur staat gitarist Kris Doms er op de bühne. Komen luisteren is gratis. ’s Avonds is het de beurt aan de Amerikaanse Dayna Kurtz. 

Kaarten in voorverkoop kosten 14 euro en aan de kassa is dat 17 euro. Zaterdag 23 maart trekt KAS voor het eerst naar de Sint-Jacobuskerk voor een klassiek concert met Terra Nova Collective met Clari d’Amore. 

Info en kaarten via www.kasattenhoven.be en info@kasattenhoven.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.