Kinderen openen speeltuin 't Kooike

Leden van de kindergemeenteraad openen het nieuwe speelplein.
Alfons Schryvers Leden van de kindergemeenteraad openen het nieuwe speelplein.
Achter sporthal ‘t Kooike aan de Ertbrandstraat in Putte-Kapellen is de nieuwe speeltuin ’t Kooike officieel in gebruik genomen. De gemeente Kapellen investeerde er ongeveer 200.000 euro om een stuk braak terrein om te toveren tot een speelparadijs.

Het idee om er een speelterrein aan te leggen kwam van de Kapelse kindergemeenteraad. Het schepencollege en de jeugddienst werkten het voorstel uit en de voltallige gemeenteraad zag het concept ook helemaal zitten. “Het terrein leende zich perfect om er een natuurlijk sport- en speelparadijs van te maken”, zegt schepen voor Jeugd An Stokmans (Open Vld). “Niet alleen de speeltuin, maar ook het BMX-parcours, de pingpongtafels, petanquevelden en de minivoetbalterreintjes zorgen ervoor dat dit project meer is dan een gewone speeltuin. Er zijn houten torens, touwbruggen en glijbanen, veerwipjes, rekstokken, klimpiramides, vogelnestschommels en een kabelbaan. Als beveiliging kreeg elk speeltoestel een valdempende ondergrond.

Het project heeft de gemeente zo’n 200.000 euro gekost zegt de schepen. “Putte-Kapellen telt veel jonge gezinnen met kinderen en het ontbrak er aan een hedendaagse speeltuin. We zien de uitgave als een terechte investering voor onze plaatselijke jeugd. De gemeente Kapellen heeft nu 12 speelterreinen en een skateterrein.”

Het BMX-parcours viel meteen in de smaak.
Alfons Schryvers Het BMX-parcours viel meteen in de smaak.
Vanaf nu kan gespeeld worden achter sporthal 't Kooike.
Alfons Schryvers Vanaf nu kan gespeeld worden achter sporthal 't Kooike.
De speeltoestellen werden meteen uitgetest.
Alfons Schryvers De speeltoestellen werden meteen uitgetest.
De nieuwe speeltuigen werden meteen uitgetest.
Alfons Schryvers De nieuwe speeltuigen werden meteen uitgetest.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.