Kermis op gang geschoten... in het schietkraam

Schepen Koen Helsen schiet de jaarlijkse kermis op het Marktplein in Kapellen letterlijk op gang.
Alfons Schryvers Schepen Koen Helsen schiet de jaarlijkse kermis op het Marktplein in Kapellen letterlijk op gang.
In Kapellen is de jaarlijkse kermis letterlijk op gang geschoten in het schietkraam. Leden van het schepencollege deden een rondgang op de kermis en hielden halt bij verschillende kramen. De rondgang werd afgesloten met een ritje in de botsauto’s. 

Tot en met dinsdag kunnen Kapelse inwoners nog terecht op de verschillende kermisattracties. Maandag 29 juli om 22 uur heeft het traditionele vuurwerk plaats in het gemeentepark. Het spektakel is volledig gesynchroniseerd op muziek. Nieuw is dat het vuurwerk nu geluidsarm en dus diervriendelijk zal zijn. De Koninklijke Liberale Fanfare De XXXIV warmt de toeschouwers al op vanaf 21 uur. 

Steppen

Dinsdag 30 juli staat volledig in het teken van de step. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen vanaf 14 uur twee of drie rondjes van een tweetal kilometer steppen op een afgesloten parcours. Starten gebeurt ter hoogte van café Volksvriend op de hoek Essenhoutstraat en de Platanendreef. Wie mee stept, krijgt na afloop een mooie herinnering. Inschrijven vooraf is niet nodig, deelnemen is gratis. 

Kapelse Sprint

Vanaf 17.30 uur wordt de Kapelse Sprint georganiseerd. De heren, elite en beloften, rijden om 17.30 uur hun Grote Prijs Gemeentebestuur en Ereprijs René De Ren. Deze wedstrijd behoort tot het overkoepelend klassement van de Driedaagse van het Noorden (samen met twee wedstrijden in Brasschaat op 3 en 4 augustus). De dames elite trappen zich vanaf 19.15 uur in het zweet tijdens de Grote Prijs Frans Van Lent. Telkens gaat het om 60 km of 30 rondjes van 2 km.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.