Kapels trio stelt bier 'De Legende' voor

Peter, Eddy en Inge samen met schepen Koen Kennis.
Foto Laenen Peter, Eddy en Inge samen met schepen Koen Kennis.
Peter Jochem (45), Inge De Coster (50) en Eddy Leyssens (53) uit Kapellen hebben in het Antwerpse stadhuis hun eigen bier 'De Legende' voorgesteld. Een jaar geleden deden ze dat al in Kapellen, maar door enkele problemen tijdens het brouwen zijn ze nu pas in Antwerpen terecht gekomen.

De naam van het bier verwijst naar de vele legendes en sagen die Antwerpen rijk is. Op elk flesje staat een korte inhoud van een legende die je aan de hand van een QR-code volledig kan lezen op je smartphone.


Wie geen smartphone in zijn bezit heeft, kan met behulp van een code de legende toch lezen op een computer.


Op dit moment kan je al legendes en sagen uit de gemeenten Kapellen, Stabroek, Kalmthout, Brasschaat, 's Gravenwezel en Ekeren leren kennen en nu dus ook uit de stad Antwerpen.

Stanske

Onder andere de verhalen van 'Lange Wapper' en 'Stanske van 't gangske' komen aan bod. Daarnaast promoot het bier toeristische trekpleisters in de buurt van waar je 'De Legende' hebt gekocht. Zo kan je op je smartphone de verschillende musea, parken, wandeltochten en fietstochten ontdekken.

Drie in één

"Je kan zoveel kanten uit met bier en dat is wat wij hebben geprobeerd. Antwerpen staat culinair, cultureel en toeristisch al op de kaart en wij hebben die drie facetten samengebracht in ons bier", besluit een trotse brouwer Eddy Leyssens. (ADA)