Kapel Heuvels is opnieuw concertzaal

De nieuwe vereniging ‘Kunst In Kapel Heuvels’ (KIKH) gaat opnieuw concerten organiseren in de kapel in Kapellen. Big W Band opent zaterdag 7 juni het eerste seizoen van KIKH.

De kapel van Heuvels was jarenlang de cultuurtempel van de vereniging Kerk Attenhoven Stabroek (KAS). Het initiatief kwam van een aantal enthousiastelingen van divers pluimage en met ervaring in de culturele sector. Hoofddoel was een werking te creëren die in brede zin aandacht heeft voor nieuwe vormen van kunstcreatie en cultuurbeleving. Hun succes groeide en omdat KAS meer publiek wilde bereiken werd de intieme kapel ingeruild voor grotere zalen in Kapellen zoals ‘t Kerkske, de Sint-Jacobskerk of de kerk Zilverenhoek. Gevolg was dat de kapel Heuvels leeg kwam te staan.

Een groep die de kapel zeer genegen is, besloot om de nieuwe vereniging ‘Kunst In Kapel Heuvels” (KIKH) op te richten met als thuisbasis de kapel van de Heuvels. Met de eigenaar van de kapel werden nieuwe overeenkomsten gemaakt. Er staan wel minder optredens per jaar op het programma. Met een potentieel van 160 toeschouwers per voorstelling wordt gemikt op bezoekers uit de ruime omgeving. KIKH wil zich focussen op concerten, theater- en dansvoorstellingen.

Big W Band mag op zaterdag 7 juni om 20 uur het eerste seizoen van KIKH openen. Walter Lathouwers, alias Big W, startte twee jaar geleden met een aantal topmuzikanten, onder wie pianist Bart Van Dender. De groep maakt een muzikale reis langs de hoogdagen van de americana, folkrock, country en blues. Info www.kikh.jouwweb.be, Waterstraat 30, Kapellen, 0479/18.35.73.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.