Het Rood krijgt losloopzone voor honden

Natuurgebied Het Rood krijgt een loopzone voor honden.
RV Natuurgebied Het Rood krijgt een loopzone voor honden.
Het Kapelse gemeentebestuur heeft in samenwerking met Natuurpunt een losloopzone voor honden aangelegd in natuurdomein Het Rood.

De lopsloopzone aan de Streepstraat heeft een oppervlakte van 6.000 vierkante meter en ligt achteraan links langs de Parijseweg. In deze zone kunnen eigenaars van honden hun geliefde viervoeter vrij laten rondlopen. Het geheel is afgezet door een draad van 1,5 meter hoog met om de 3 meter een kastanje houten paal om zo het boskarakter te behouden.

De rest van het Rood blijft toegankelijk voor mensen met een hond maar dan wel aan de leiband. De hondenloopzone maakt deel uit van de plannen van de gemeente in het kader van het beheer van Het Rood. Aan de kant van de Parijseweg zijn de drie ingangen tot het natuurgebied opgekuist en al de oude bruggetjes werden weggehaald. De inhuldiging van de hondenloopzone heeft plaats op zondag 3 maart om 11 uur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.