Heemkring Hoghescote is voortaan ‘koninklijk’

De voorzitter neemt de erkenning in ontvangst en bedankt de gouverneur.
RV De voorzitter neemt de erkenning in ontvangst en bedankt de gouverneur.

De Kapelse heemkring Hoghescote bestaat vijftig jaar en kreeg van de Antwerpse gouverneur het brevet ‘koninklijk’ overhandigd. De heemkring werd opgericht in 1968 en telt ondertussen al vijfhonderd leden. Een van de stichters was Walter Van Glabbeek en ondanks zijn leeftijd van 93 jaar was hij eveneens aanwezig om de erkenning in ontvangst te nemen. Hij kreeg het gezelschap van huidig voorzitter André De Vleeschouwer en erevoorzitter Roger Balbaert die 28 jaar aan het roer stond. 

In haar toespraak benadrukte gouverneur Cathy Berx het belang van heemkunde. “Het opstarten van een vereniging lukt meestal wel, maar het ook 50 jaar volhouden is niet iedereen gegeven.” De heemkring organiseert maandelijks uitstappen en rondleidingen met een gids en geeft ook een driemaandelijks tijdschrift uit. De gouverneur was heel geïnteresseerd in het werk van de heemkring en kende de geschiedenis van Kapellen bijzonder goed. Onlangs was ze er nog op werkbezoek en daarbij werd ook het Erfgoedcentrum bezocht. Info over de werking van de heemkring en overzicht van de publicaties zijn te vinden op www.heemkring-hoghescote.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.