Gratis schaatsen bij opening ijspiste

Vanaf donderdagavond 7 december tot zondag 7 januari kan er opnieuw geschaatst worden op de ijspiste op het Dorpsplein, in het centrum van Kapellen. De ijspiste van Kapellen wordt dit jaar geopend door onder meer de voormalig kunstschaatskampioene, Katrien Pauwels. Nadien mag iedereen gratis schaatsen tot 22 uur.


Na de succesformule van vorig jaar heeft het Kapelse schepencollege beslist om de jaarlijkse ijspiste opnieuw te gunnen aan de firma Toecourt voor een bedrag van ongeveer 50.000 euro. De ijsbaan krijgt een plaats op het Dorpsplein, in het centrum van Kapellen, en telt deze winter opnieuw zo'n 600 vierkante meter.


De ijspiste zal opnieuw aangevuld worden met een grote chalet en enkele drank- en eetstandjes uitgebaat door Kapelse verenigingen. Onder de noemer Wintertuin zijn er heel wat activiteiten te beleven zoals; Schaatsen met Rudolf, Discoschaatsen, Start to skate, Rolstoelschaatsen en voor 50plussers zijn er aparte schaatsbeurten gepland. De ijspiste is open van 8 tot en met 22 december op weekdagen van 9 tot 22 uur en op zaterdag en zondag van 11 tot 22 uur.


Vanaf 23 december tot en met 7 januari 2018 is de ijspiste open van 11 tot 22 uur. Een schaatsbeurt kost 6 euro en met een tienbeurtenkaart is dat 5,5 euro. Schaatsen huren kost 2 euro. (FSE)