Gemeente verbiedt magneetvissen nadat mortier wordt opgevist: “Meeste vissers kunnen de gevaren niet inschatten”

In het water rond het fort van Ertbrand werd een mortierbom opgevist.
Alfons Schryvers In het water rond het fort van Ertbrand werd een mortierbom opgevist.
De gemeente Kapellen heeft beslist om magneetvissen op haar grondgebied te verbieden. Dat komt omdat drie magneetvissers enkele dagen geleden een mortier uit het water rond het fort Ertbrand opvisten en achterlieten. Ontmijningsdienst Dovo moest ter plaatse komen. 

“De meeste magneetvissers hebben niet de nodige expertise om gevaren voor de openbare veiligheid in te schatten”, zegt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld). “Bovendien zijn er op het grondgebied van Kapellen heel wat plaatsen waar munitie uit de oorlog kan bovengehaald worden. Daarom moesten er dringend maatregelen getroffen worden. Zo hebben we beslist dat het voortaan verboden is om op het volledige grondgebied van Kapellen te magneetvissen voor personen zonder de juiste erkenning, of legitimatiebewijs. Onze diensten zullen geregeld controles uitvoeren.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Van Assche

    Altijd maar weer verbieden. Om ziek van te worden.

  • Dirk Jansen

    Een wormpje op een haak zo moet je toch vissen ?

  • Peter Janssens

    Daar gingen wij 25j geleden zwemmen als afleiding van de hitte. Was verboden, maar ja, we weren jong. Toen was het ook al zo warm in de zomer.