Gemeente bedankt animatoren speelpleinwerking

Alle animatoren samen op de foto.
Alfons Schryvers Alle animatoren samen op de foto.
De gemeente Kapellen heeft de Dag van de Animator aangegrepen om alle animatoren van de speelpleinwerking te bedanken met een Thaise maaltijd. Tot en met vrijdag 23 augustus is de speelpleinwerking nog actief.

“We zijn onze monitoren ontzettend dankbaar. Zij slagen er telkens in om onze Kapelse kinderen een fantastische vakantie te bezorgen”, zegt schepen voor jeugd An Stokmans (Open Vld) die ook wat cijfermateriaal op zak had. “In 2018 waren er 4.214 inschrijvingen tijdens de krokus, paas- en zomervakantie waarvan 3.497 kinderen in de zomer. Dit jaar zijn er tot hiertoe al 4.175 kinderen ingeschreven waarvan 3.382 in de zomer. Het is dus waarschijnlijk dat we dit jaar meer kindjes op de speelpleinen gaan hebben dan vorig jaar.”

Voor de opvang en begeleiding van de kinderen staat een team van ongeveer 50 animatoren klaar. “Dit aantal is een garantie dat we elke dag een team van 15 animatoren kunnen inzetten”, zegt Jussi De Muynck van de Kapelse jeugddienst. Voor hun samenstelling kiezen we voor een mix van nieuwe animatoren en animatoren met al verschillende jaren ervaring op de teller. Alle animatoren kregen een opleiding en staan dagelijks van 6.30 tot 17.30 uur ter beschikking van de kinderen. Voor hen betekent speelpleinwerking een mix van activiteiten met als uitgangspunt dat de kinderen zich naar hartelust kunnen uitleven.”

De speelpleinwerking kost 6 euro per kind inclusief voor- en naopvang. Gezinnen die recht hebben op een ‘verhoogde tegemoetkoming’ krijgen 50% korting . Voor kinderen tot 12 jaar krijgen hun ouders een fiscaal attest voor alle dagen dat ze naar de speelpleinen en/of activiteiten kwamen. Inschrijven voor de speelpleinwerking kan via de gemeentelijke website en kan tot de dag voordien 18 uur. Wil je zeker zijn van je plaats schrijf je best vooraf in. Tijdens de zomervakantie wordt er gewerkt met 3 leeftijdsgroepen nl. 6 tot 8-jarigen, 9 tot 11-jarigen en 12 tot 15-jarigen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.