Gele papiercontainer in gebruik vanaf 21 april (maar niet verplicht)

Inwoners van Kapellen kunnen vanaf eind april papier en karton aanbieden in een gele container. De containers moeten zij aankopen en blijven hun privé-eigendom. Het is evenwel niet verplicht om zo'n papiercontainer te gebruiken. De maandelijkse ophaling van het papier en karton blijft overigens gratis.

De inwoners kunnen kiezen uit een container van 120 liter (25 euro) en 240 liter (35 euro). Voor bewoners van appartementsgebouwen bestaat een gezamenlijke container van 1.100 liter (260 euro).


De nieuwe papiercontainers kunnen voor het eerst buitengezet worden bij de papier- en kartonophaling van 21 april. Een container bestellen kan via het formulier 'Bestellen container papier/karton' op het e-loket op www.kapellen.be. Inwoners die niet beschikken over een computer kunnen hun container bestellen, en betalen, aan de onthaalbalie van het Administratief Centrum aan de Antwerpsesteenweg 130.


Papier en karton mogen nog uitsluitend aangeboden worden in de gele container die via de gemeente Kapellen is aangekocht of op de oude manier, in een kartonnen doos of samengebonden met een touwtje. Andere manieren zijn niet toegelaten. Een combinatie van beiden, container en kartonnen doos, mag ook. (FSE)