Frederik Mees (15) wint Jumping Mechelen

Frederik in volle actie
RV Frederik in volle actie
De jonge Kapellenaar Frederik Mees heeft de nationale proef voor de beste Belgische ponyruiters op de Kerstjumping Mechelen gewonnen. De student aan het college van Essen doet al jaren aan ruitersport en staat ongetwijfeld aan het begin van een beloftevolle internationale carrière.

De Kerstjumping Mechelen is voor elke paardenliefhebber ongetwijfeld Vlaanderens mooiste van de paardensport. Gedurende vijf dagen komen er alle facetten van deze sport aan bod. Ook de nationale proef voor de beste Belgische ponyruiters stond er op het programma. Hieraan werd deelgenomen door 22 combinaties. Frederik Mees (15) nam deel met zijn twee pony’s, Pinto en First Rate de Tinmont.

Met zijn zege rondt Frederik een bijzonder sterk seizoen af, waarin hij ook in internationale jumpings debuteerde in Lier, Fontainebleau, Valkenswaard, Sommersted, Opglabbeek, Herning, Lyon en zelfs winnaar werd in beide Deense jumpings, Sommersted en Herning. Frederik combineert zijn hobby met zijn studies in het vierde jaar Latijn aan het college van Essen. Hij kan rekenen op de logistieke en morele steun van mama An-Helene Bruyninckx. Sportief wordt hij gecoacht door Marijke de Bruijn.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.